szakmai képzések a Kisképzőben

Jelentkezés a szépmíves képzésekre

Jelentkezni online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, amelyet a felvételi jelentkezési időszak elején, 2023. május 2-án kedden reggel 8 órakor teszünk közzé a www.kiskepzo.hu weboldalon, egyúttal kiküldjük a regisztráló érdeklődőknek. A felvételi jelentkezési lap kizárólag elektronikus formában érhető el és elektronikus úton tölthető ki. Javasoljuk, hogy a felvételi jelentkezés során legalább két szakmairányt jelöljön meg! Közvetlenül a felvételi jelentkezési időszak lezárulása előtt lehetőséget biztosítunk a most megjelölt szakmairányok módosítására.

Felvételi feladatok

A felvételire szakmai önéletrajzot és motivációs levelet, valamint elektronikus portfóliót várunk. Az egyes szakmairányok ezen felül további feladat elkészítését kérhetik. A jelentkezők számára a felvételi portfólió pontos tartalmi leírását és a felvételi feladatot 2023. július 24-én hétfőn reggel 8 órakor elektronikus levélben küldjük ki a felvételi jelentkezési lapon megadott e-mail címre. Postai úton senkit nem értesítünk! A beadott felvételi pályázat alapján a második fordulóra behívott jelentkezők felvételi beszélgetésen vesznek részt, amelyen fizikailag is bemutatják szakmai munkájukat, portfóliójukat.

A második (szóbeli) fordulóba bejutó jelentkezőket egy rövid (kb. 10-12 perces) beszélgetésre hívjuk be, amely során az alábbiakra vagyunk kíváncsiak:

  • otthonról hozott munkák (digitális adathordozón és/vagy eredetiben)
  • mi az elképzelése az adott szakmáról? Mely területét szeretné leginkább tanulni? (Ez alapján tudjuk felmérni, hogy az általunk nyújtott képzés egybevág-e az Ön elképzelésével.)
  • mik a hosszú távú tervei a szakma középfokú elsajátításával?
  • mennyire tájékozott az adott területen?

Egyedülálló szépmíves szakmai képzések indulnak a Kisképzőben!

A 2023-2024-es tanévben a Kisképző a Hauszmann Alapítvánnyal együttműködésben új kézműves szakmai képzéseket indít, amelyek célja a kihalófélben lévő mesterségek oktatása, és a magyar építészeti, valamint képző- és iparművészeti örökség fenntartása. A képzésre jelentkező diákok elsajátítják az általuk választott mesterség alapjait és felkészítést kapnak az önálló vállalkozói tevékenységre is: sokoldalú szaktudásuk révén képesek lesznek megtervezni, létrehozni és menedzselni saját munkájukat. A képzés kínálatába most bekerülő szépmíves szakmák Magyarországon többszáz éves múltra tekintenek vissza, a történelem során megsérült örökségünk megóvása, és elpusztult kulturális emlékeink újrateremtése során megint szükség lesz rájuk.

Olyan szakmai tudással rendelkező szakemberek képzése a cél, akik a magyarországi történelmi épületek, várak, kastélyok felújításának szobrászati, festészeti, üveg- és fémmegmunkálási feladatait tudják majd végezni. A képzések során a tanulók megismerkednek a különböző korstílusok díszítőművészeti hagyományaival, valamint a díszítőelemek kivitelezési technológiájával. A diákok hasznosítható tudást sajátítanak el és stabil megélhetést biztosító szakmát kapnak a kezükbe, melyet akár önálló vállalkozóként, akár munkavállalóként egyaránt jól tudnak értékesíteni. A legtehetségesebb diákok a Budavári Palotanegyed vagy egyéb történelmi épületek megújításán is dolgozhatnak.A képzés kezdete: 2023. szeptember 1.

A képzés helyszíne: Magyar Képzőművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája, közismert nevén a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium).

A képzési idő: 2 év

A képzés térítésmentes. A Hauszmann Alapítvány tanulmányi ösztöndíj-lehetőséget biztosít az előfeltételeket teljesítő diákok számára.

KISKÉPZŐ OKTHXBY